OKULUMUZLA OYNAMAYIN

KETENLİ KÜLTÜR, YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ BASIN AÇIKLAMASI

YETER ARTIK OKULUMUZLA OYNAMAYIN.

Bizler Ketenli Kültür, yardımlaşma ve dayanışma derneği Konya ve Seydişehir Şubesi olarak eğitime büyük önem vermekteyiz. Bu kapsamda öğretmenlerimizle yemekli tanışma ve kaynaşma gecesi düzenledik. Kasabamızda velilerin okula ilgisini arttırmak için dernek olarak veli toplantısı düzenledik. Ketenli İlköğretim Okuluna 2 projeksiyon, 1 optik okuyucu ve öğrencilere burs vermekteyiz. Amacımız okulumuzdaki başarıyı arttırmak ve iyi okullara öğrencilerimizi yerleştirmektir.

Ketenli İlköğretim Okulumuzda yaklaşık 310 öğrenci öğrenimini sürdürmektedir. Çoğu zaman okulumuzda öğretmen ihtiyacı olmaktadır ve Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevlendirmeyle öğretmen vermektedir. İlçe Milli Eğitim müdürlüğümüze teşekkürlerimizi sunuyoruz.  Ayrıca okulumuzda görev yapan ve büyük gayretleriyle çalışan öğretmen ve personelimize de çalışmalarından ve gayretlerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Fakat her eğitim öğretim yılında 3 ile 5 arası görevlendirme öğretmen çalışmaktadır. Bu durum eğitim öğretimde istenilen düzeye ulaşmakta büyük engel teşkil etmektedir.

Ayrıca bizim bu tüm gayretlerimize rağmen sürekli okul kadrosuyla oynanmasından dolayı okul iş ve işlemlerinde aksaklıklara neden olduğunu düşünmekteyiz. Ketenli Kasabası halkı da bu durumdan çok rahatsız olduklarını defalarca bizlere bildirmektedirler.

Okulumuzun ana sınıfı öğretmeni kadrolu olmasına rağmen 2 senedir Tol ilköğretim okulunda geçici görevlendirmeyle çalışmaktadır. Bizim anasınıfı öğretmenimiz neden başka bir okulda çalıştırılıyor bunu anlamakta güçlük çekmekteyiz.

Ayrıca Okulumuz müdür yardımcılığında kadrosu görünen öğretmenimizin 2010-2011 eğitim öğretim yılında Seydişehir Toki İlköğretim Okuluna kurucu müdür olarak görevlendirilmiştir. Toki ilköğretim okuluna müdür ve müdür yardımcısı ataması olunca okulumuz kadrosunda bulunan müdür yardımcısı haziran ayında tekrar okulumuzda görevine başlamıştır. 10 Gün çalışmadan ne hikmettir ki tekrar bu bayan müdür yardımcısı olarak Seydişehir İsmet Şen İlköğretim Okuluna geçici görevlendirmeyle görevlendirildiğini öğreniyoruz.

2010-2011 eğitim öğretim yılında Toki İlköğretim Okuluna görevlendirilen müdür yardımcısının yerine okulumuzdan bir sınıf öğretmeni müdür yardımcısı olarak görevlendirilmiş ve 5 ay çalışmadan onun da başka bir okula tayini çıkmıştır. Okulumuzda ister istemez idareci boşluğu oluşmaktadır.

Ketenli İlköğretim Okulunda bu kadar açık bir şekilde oynanmasından dolayı okulumuzda başarı her geçen gün artması gerekirken düşmektedir. Okulumuzun kadrosunda görevli öğretmen başka bir kuruma görevlendirildiğinde ve yerine ek ders ücretli bir öğretmen görevlendirildiğinde kamuoyuna soruyorum görevlendirme çalışan öğretmenden kadrolu bir öğretmene göre aynı başarıyı sağlaması mümkün müdür?

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne sesleniyoruz. Ketenli Kültür Yardımlaşma Derneği Konya ve Seydişehir Şubeleri olarak ayrıca Ketenli Kasabası halkı olarak çok rahatsızız ve öğrencilerimizi mağdur eden bu uygulamalardan bir an önce vazgeçilmesi ve kadrolu öğretmenlerimizi tekrar okulumuza döndürülmelerini bekliyoruz.

Ömer GÜDEKOĞLU  Mahmut KESKİNOĞLU     Mevlüt KACAROĞLU
  Mahalle Muhtarı
     Konya Şube Başkanı     Seydişehir Şube Başkanı

ilgi bekliyoruz     06/07/2011 22:18

içinde bulunduğumuz 21.yy da hala eşit eğitim ve öğretim göremeyen öğrencilerimize eğitim hakkını çok görmeyelim. yetkililerden ilgilerini bekliyor emeği geçen tüm öğretmenlerimize okul çalışanlarına teşekkür ediyorum.
Misafir - ketenlilil

YAZIK     06/07/2011 21:57

ketenliyi adam yerine koymayanlara yazıklar olsun öğretmenleri ne diye merkeze çekiyorsunuz o bayan ketenlide görev yapmak istemiyordu da neden ketenliye tayin istedi. Derhal ketenliyi bıraksın istemiyoruz. onu....
Misafir - niyazi