DERNEĞİMİZ AŞAĞIDAKİ AMAÇLARI GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞMAKTADIR.

1. Okul, yurt, spor salonu, konferans salonu, kütüphane ve sağlık hizmetleri binalarını yapmak ve onarmak.

2. Camii, çeşme, köprü, aşevi, yol ve konut yapmak ve onarmak.

3. Yoksullara mesken yapmak, ayni ve nakdi yardımda bulunmak, evlenme çağına gelen muhtaç durumdaki ihtiyaç sahiplerine maddi ve manevi açıdan yardım etmek, düğün ihtiyaçlarını karşılamak.

4. 625 Sayılı Özel Eğitim Kurumları kanunun uyarınca Millî Eğitim Bakanlığı’nın izni alınmak kayıt ve şartıyla kitap okuma salonları, spor salonları, ana okulu, ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okullar, yurt, pansiyon, lokal ve misafirhane açmak.

5. Amacına uygun alanlarda burs vermek.

6. Yarışlar, şenlikler, anma törenleri yapmak.

7. Yetkili merciden izin almak kayıt ve şartıyla konferans, seminer, vaaz, açık oturum, kongre, sempozyum, vs. tertip etmek, yetkili merciden izin almak kayıt ve şartıyla, 625 Sayılı Özel Eğitim Kurumları kanununa uygun olarak, Millî Eğitim Bakanlığı’nın izni ile daimi kurslar, Diyanet İşleri Bakanlığı’nın izni ile Kur’an Kursları açmak, sergiler düzenlemek.

8. Yayınları yapmak (sesli olarak; bant, plak, yazılı olarak, kitap, broşür, gazete, dergi, tiyatro eserleri ve filmler gibi.) bu alanda diğer süreli yayınlarla işbirliği yapmak.

9.Muhtelif sosyal grup ve topluluklar arasında kültürel faaliyetleri yaygınlaştırmak, çevre bilincini artırmak için toplantılar, geziler, ziyaretler ve sohbetler tertip etmek.

10. Fertler, dernekler ve müesseseler arasındaki kırgınlık ve muhalefetleri izale edici faaliyette bulunmak.

11. Derneğin amacına uygun faaliyet gösteren, şahıs ve müesseseler için doküman ve koordinasyon merkezi kurmak.

12. Her türlü sanatsal ve kültürel faaliyetlerde bulunmak.

13. Tahsil ve araştırma bursları vermek.

14. Derneğin amacına uygun faaliyet gösteren şahıs, dernek, müessese federasyon ve konfederasyonlarla işbirliği yapmak.

15. Faaliyetleri için yer kiralamak, kiraya vermek, gayrimenkul bağışları kabul etmek, alım satım yapmak ve intifa ve sükûna sözleşmeleri yapmak.

DERNEK TÜZÜĞÜ

YÖNETİM KURULU (ASİL)