• Favorilere Ekle
mborazan@gmail.com
ÇALMANDA TARİHİ
07/05/2012

Bizler Ketenli Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Seydişehir Şubesi olarak önceliğimiz eğitim ve kültür olmuştur. Ketenli İlköğretim Okulu ile sürekli işbirliği içinde olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Üniversite ve Ortaöğretim okullarında okuyan öğrencilerimize burs vererek bir nebze de olsa destek olmaya çalışmaktayız.

Amacımız geleceğimize yatırım yapmaktır. Bunun içindir yaklaşık 3 yıldır Ketenli (Çalmanda) hakkında bilgi ve belge toplamaktayız. Ketenlinin ilk güncel sitesi olan www.ketenlidernegi.com internet sitesini kurduğumda içine bilgi koymakta çok zorlandım. Ketenli ve Çalmanda hakkında tabir yerinde ise hiçbir bilgi bulamadım. O günden itibaren başta Dernek Başkanımız Mevlüt KACAROĞLU, İsmail ZAMBAKÇI ve diğer büyüklerimizle Ketenli tarihini ve kültürünü araştırmaya başladık. Araştımalarımız belli bir safhaya geldi. Sonra bunu gelecek nesillere nasıl aktarabiliriz düşüncesiyle hareket ederek bunu kitaplaştırmaya karar verdik.

Kitabımız yaklaşık 200 sayfa olarak hazırladım. Bunu hazırlarken değerli büyüklerimiz Mevlüt KACAROĞLU, Prof. Dr. Mehmet TASMACI ve Ali KAZANKAYA abilerimizden büyük destek ve katkı aldık. Desteklerini esirgemeyen tüm hemşerilerimize teşekkürlerimi sunuyorum.

İnşallah 1 Temmuz 2012 tarihinde kitabımız sizlerle buluşacak. Göreceksiniz ki Çalmanda sanıldığı gibi küçük ve şirin bir kasaba olmadığını, derin tarih,kültür ve mirasın barındığı bir yerleşim yeri olduğunu kitabımızda görme fırsatı bulacaksınız. Ayrıca dedelerinizi, soy kütüğünüzü ve kısacası bu kitapta kendinizden birer parça bulacaksınız.

Bizler dernek yöneticileri olarak gelecek nesillere kalıcı bir eser oluşturmaktan ve bunu hemşerilerimizle paylaşmaktan gurur duyuyoruz. Kitabımıza destek olan, katkılarını esirgemeyen tüm hemşerilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Saygılarımla…

5940 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

15 Yıl Önceki Aşkla Devam - 22/11/2020
15 Yıl Önceki Aşkla Devam
BİRAZ DAHA GAYRET... - 24/01/2012
Bizler Ketenli Kasabası aşığı ve İnsanımıza değer veren insanlar olarak Dernek çatısında elimizden gelen mücadeleyi veren Ketenli aşıklarıyız.
Birlik ve Beraberlik Üzerine - 31/12/2010
HAYDİ KETENLİLER ŞİMDİ BİRLİK ZAMANI